A- A A+

Nieuws

 

 

V.C.T. Ebro InflasEBRO INFLAS met opblaasbare manchette

Probleem.

Bulkproducten zijn vaak zeer abrasief waardoor de manchette aan abnormale slijtage onderhevig is. Wanneer volledige dichtheid cruciaal is dient deze dan ook regelmatig vervangen te worden.

Kwetsbare producten in de voedingsindustrie bijvoorbeeld, hetzij gecoate granulaten mogen bij het sluiten van de klep niet verpulverd noch beschadigd worden.

Oplossing.

De EBRO INFLAS® laat het klepblad sluiten zonder dat de contour daarvan in de manchette drukt. Daardoor kunnen scherpe productdeeltjes niet in de manchette snijden en worden kwetsbare deeltjes ook niet verpulverd.

De levensduur van de manchette wordt daardoor aanzienlijk verbeterd zodat het onderhoud significant gereduceerd kan worden. Door het pneumatisch aandrukken van de manchette tegen het klepblad zullen tevens mogelijke groefjes dichtgedrukt worden zodat volledige dichtheid gedurende een langere periode mogelijk is.

Tevens daalt het losbreek- en sluitmoment aanzienlijk en kunnen grote diameters met een kleinere aandrijving bediend worden.

 

 

 

 

EBRO VIDOS vibratie-dosseerklep

V.C.T. Ebro VidosProbleem.

Traditioneel worden vlinderkleppen vaak voor het grof of fijn doseren in processen ingezet. Om het debiet te beperken wordt het klepblad dan in een tussenpositie geplaatst en ontstaat zogenaamde brugvorming en wordt de productstroom onderbroken.

Oplossing.

De EBRO VIDOS werd ontwikkelt vanuit de lang beproefde serie Z 600. Op de onderste spindel is echter een vibrator gemonteerd. In de fijnstroom tussenpositie wordt deze ingeschakeld en veroorzaakt lineaire trillingen van het klepblad. De trillingen worden pneumatisch gestuurd, houden het medium in beweging en reduceren het samendrukken.

Indien uitgerust met een positioner, dan zijn verschillende posities voor fijn en grof doseren mogelijk en kunnen media ook bij kleine openingshoeken vrij doorstromen.

top